Bo i Sickla

Välkommen hem till Sickla

Från att ha varit ett något avlägset industriområde utanför tullarna, så bär snart alla vägar till Sickla. Med tvärbana och tunnelbana på intågande stärker Sickla sin roll som betydande länk mellan söder och Nacka.
Här möts man av en unik atmosfär och en inspirerande mix av gammalt och nytt. En stad i rörelse där människor bor och arbetar vägg i vägg med shopping, restauranger, kultur och internationella företag. Områdets långa historia avspeglas i de omsorgsfullt renoverade industrifastigheterna. Det skapar en skön känsla som är svår att hitta någon annanstans.

Ny stadsdel med bostäder, kultur, natur och gemenskap

Nobelberget växer fram till en stadsdel med 500 bostäder, kreativa kontor, kultur, natur och mötesplatser. Här tänker vi nytt, men bevarar samtidigt en del av områdets historia och identitet. Bland annat omvandlar vi den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken till en mötesplats för kreativitet, där oväntade samarbeten uppstår och nya idéer väcks. Även den historiska Panncentralen med sin skorsten bevaras och blir en förskola i lekfull miljö.

Sicklastråket och Nobelparken utformas som flexibla knutpunkter med plats för framtidens kulturevents och marknader.

Ta del av Nobelberget och gör en intresseanmälan här.


 

Sjönära bostäder i Kyrkviken

I den östra delen av Sickla ligger Kyrkviken där vi planerar att bygga 700 bostäder i direkt anslutning till strandpromenad, kollektivtrafik och köpkvarteret. Sjön och promenadstråken bidrar till en mycket attraktiv miljö och flertalet av bostäderna kommer att få sjöutsikt. Första säljstart är planerad till 2019

Läs mer om Kyrkviken här.