Oavsett om du är sugen på sushi, hamburgare, hummer eller en ostbricka kommer du hitta det i Sicklas egna saluhall. Här finns något för alla smaker, från öst till väst.
Saluhall
Vad ska vi äta ikväll? Den ständiga frågan som inte alltid är så lätt att svara på. I Sicklas saluhall har vi gjort det enkelt för dig att välja. Här kan du antingen köpa med dig delikatesser och mat över disk, i klassiskt saluhallsmaner hos Erssons Fisk & Deli eller avnjuta middagen på plats i någon av restaurangerna, Erssons Fisk & Deli, Brödernas eller Daiichi Sushi & Thai.
Erssons Fisk & Deli har varit aktiva i saluhallen sedan den öppnades 2008. Hos Erssons kan du handla fisk, skaldjur, chark, ost, färdiglagad mat, desserter och tillbehör över disk. Här går det även bra att slå sig ner och få maten serverad på plats. På menyn finns det mesta av havets läckerheter, bland annat klassisk Räkmacka, Inkokt Lax, Bouillabaise och Skagenröra. Varje dag serveras dessutom Dagens lunch med allt från Isterband till Pocherad Kummel. Längst in i saluhallen finns Daiichi Sushi & Thai där du kan avnjuta en delikat sushi på plats eller ta den med dig hem. Saluhallens senaste tillskott är Brödernas, en hamburgerrestaurang i världsklass. Brödernas är perfekt för både familjehäng, torsdagslunch eller en AW med kollegorna. Atmosfären är avslappnad och välkomnande, och hamburgarna är av bästa kvalitet.
Saluhallen i Sickla hittar du i Magasinet, där även Systembolaget, Clas Olsson och Svenssons i Lammhult finns.
Erssons hummersoppa – komponerad av Jens Ersson
- Skal från 2 humrar på 0,5 kg alt. en stor
• 1 stor morot
• 1 gul lök
• 1/2 fänkål
• 2 vitlöksklyftor
• 1 msk tomatpuré
• 4 dl grädde
• 2 msk cognac (om man vill lyxa till det extra mycket)
• 1 knivsudd cayennepeppar
• Salt efter behov
Sätt ugnen på 250 grader. Ugnsrosta skalen, tärnade grönsakerna och tomatpuré i ca 10 min. Lägg ner allt i kastrull, täck med vatten.
Koka på svag värme tills ca 0,5 liter återstår. Sila bort skal och grönsaker, tillsätt grädde och kryddor. Koka upp, red av vid behov, samka av och servera.
För matigare soppa så använder man hummerköttet, men det äts ju oftast upp innan...